veiligheid

Van plan om online bij ons te komen winkelen? Dan wilt u zeker weten dat onze website veilig is, u wilt immers niet dat iemand anders bijvoorbeeld uw gegevens steelt. U leest hieronder wat wij doen voor uw veiligheid. Ook hebben wij een paar nuttige tips waarmee u zelf aan de veiligheid kunt bijdragen

 

Herkennen veilige verbinding

Het is belangrijk dat u een veilige verbinding hebt op onze website. Controleer daarom altijd of het internetadres begint met https. De ‘s’ in https staat voor ‘secure’. Dit betekent dat u in de beveiligde omgeving van Gilanova bent. Controleer ook het volgende:

  • Of het adres https://gilanova.nl goed gespeld is.
  • Of u het veiligheidsslotje bovenin in de browser ziet.
  • Of u het certificaat van onze website ziet. Om dat te controleren klikt u op het veiligheidsslotje.

 

Het herkennen van de veiligheid verschilt per browser. Hier ziet u hoe u de veiligheid herkent van de bekendste browers:

Internet Explorer

Klik naast de adresbalk op het gele veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als Gilanova.

Google Chrome

Klik in de adresbalk op het groene veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of de website is herkend als Gilanova.  

Firefox

In de adresbalk staat in het groen ‘Gilanova Sieraden’. Klik hierop om het certificaat te controleren. Of klik op het tabblad ‘Beveiliging’ op de knop ‘Weergeven’. In het scherm ‘Certificaatweergave’ moet bij ‘Uitgegeven aan’ de naam ‘Gilanova’ duidelijk te zien zijn.

Safari

Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op het veiligheidsslotje. Lees op het certificaat of dit afkomstig is van Gilanova.

 

Kwetsbaarheden

Websites kunnen kwetsbaarheden hebben. Het is dan aan de eigenaar van de website om te zorgen dat deze zo veel mogelijk worden dichtgetimmerd. U kunt door middel van online tools controleren of een website dit goed op orde heeft. Een voorbeeld van zo’n tool is die van SSLabs.

 Via deze link kunt u controleren of onze website veilig is. Een A+ is hier hoogst mogelijke score.

 

Zorg voor een veilige computer

Voorkom dat uw computer besmet raakt met virussen: installeer een virusscanner en een firewall. Installeer ook altijd direct de nieuwste beveiligingsupdates. Download en installeer alleen software van afzenders die u kent en vertrouwt.

Lees e-mails kritisch

Valse e-mails lijken net echt. Als u goed kijkt dan ziet u toch verschillen met e-mails van Gilanova. Valse e-mails bevatten soms spelfouten of andere slordigheden. Valse e-mails vragen u ook vaak om snel iets te doen. Vraagt iemand naar uw gebruikersnaam of wachtwoord? Geef deze gegevens dan nooit. Ga ook niet in op verzoeken om via een link de Gilanova website te testen. Open nooit een bijlage als u niet zeker weet wat de inhoud van de bijlage is. Is de afzender van de e-mail een bekende? Maar twijfelt u over de bijlage? Dan kunt u deze beter niet openen. Criminelen sturen soms e-mails uit naam van anderen, er kan dan een virus in de bijlage zitten. Waarschuw ons als u een e-mail niet vertrouwt.